Lav dit eget elastikophæng til harddisken og slip af med vibrationsstøj

De fleste støjdæmpningsentusiaster er blevet overrasket over, hvor effektivt det er at hænge harddisken op i elastikker. Hvad enten man har købt en færdig løsning eller lavet et simpelt elastikophæng selv, bliver harddiskens vibrationsstøj reduceret voldsomt.

Harddisken er en kilde til vibrationsstøj fordi, at de plader dataene lagres på drøner rundt med 7.200 omdrejninger i minuttet. Det skaber vibration og når vibrationen forplanter sig til kabinettet, så forstærkes lyden til en dyb brummelyd.

Denne artikel viser hvordan, du med simple midler effektivt kan reducere vibrationsstøjen. Løsningen er ganske enkelt at hænge harddisken op i elastikker. Elastikkerne "æder" vibrationerne, så de ikke forplanter sig til kabinettet.

 

 

Der kan bruges mange forskellige typer af elastik. Her er det almindelige postelastikker, stofelastikker og cykelslange. De kan alle bruges til dæmpe vibrationsstøjen fra harddisken.

For at få afstand til kabinettet flyttes harddisken fra den normale plads i en 3,5" skuffe til en 5,25" skuffe. Alle kabinetter er forskellige, så der er ingen standardløsninger for hvordan harddisken skal sidde. Det gælder om at være kreativt og finde en løsning, der passer i ens kabinet. Her kommer et par eksempler.

Harddisken er her hængt op i brede postelastikker. Postelastikker har den svaghed, at de langsomt mørner, så de skal skiftes en gang i mellem.
 
Det gælder som sagt om at finde sin egen løsning. Her er der brugt to stykker engangsgrillspyd til at sikre elastikken.

 

Her er harddisken hængt op i brede stofelastikker. De mørner ikke ligesom gummielastikker og giver derfor større sikkerhed. Der er bundet lidt snor omkring i siderne for at holde harddisken ordentligt i spænd.
 
Også ved de brede stofelastikker kunne et stykke grillspyd bruges, men man kunne også have bundet en knude.

 

 
 
Den færdige købeløsning

 

At hænge harddisken op i elastikker er en effektiv, enkel og billig måde at reducere støj på. Hvis man ikke er så meget for at rode med gør det selv løsninger, kan man købe et færdigt elastikophæng. Der findes flere typer og fælles for dem er, at de virker upåklageligt. Du kan finde færdige modeller under anbefalinger.


Diskuter denne artikel i forummet
copyright © 2005 & 2006 StillePC.dk